Strona w przebudowie

Biuro:
Zagorzyn 81A
62-812 Blizanów
Poland
tel.: (+48) 62 751 20 68
tel.: (+48) 62 594 31 32
fax: (+48) 62 594 31 24
Email: biuro@consuma.pl
Email: kamila@consuma.pl

Dział sprzedaży:
Agnieszka Grajewska
Export & import manager
Mobile: 0048 510 167 275 
Email: agnieszka@consuma.pl

Joanna Woźniak 
Export & import specialist 
Mobile: 0048 508 440 444
Email: joanna@consuma.pl

Produkcja:
Zagorzyn 81a, 62-812 Jastrzębniki

O firmie

Consuma Sp. z o.o. produkuje jajko w proszku w nowo otwartym zakładzie produkcyjnym. Cały proces produkcji jest w pełni zautomatyzowany. Nowoczesna linia technologiczna jest najświeższym osiągnięciem rozwiązań zapewnionych dla przemysłu przetwórstwa jaj. Proces produkcji składa się z następujących kroków: rozbicie świeżych jaj, rozdzielenie zawartość jaj, filtracja, pasteryzacja, schłodzenie, suszenie, pakowanie i składowanie wyrobów gotowych. Każdy etap produkcji jest dokładnie kontrolowany i monitorowany. Mycie linii produkcyjnej odbywa się automatycznie w systemie CIP, a końcowy produkt jest przechowywany w magazynie. 

Wszystkie wymienione cechy produkcji czynią nasz zakład konkurencyjnym na rynku w branży przetwórstwa jaj. Cały etap produkcji podlega kontroli higieniczno – sanitarnej oraz weterynaryjnej.

W dziedzinie jakości chcemy być perfekcjonistami i od samego początku kładziemy nacisk na wysoką jakość produktu dlatego wdrożono w naszej firmie następujące systemach jakości:

  • Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP
  • IFS International Food Standard
  • BRC

Chcąc oferować najwyższej jakości produkty o szerokim zastosowaniu w przemyśle spożywczym Consuma Sp z o.o. specjalizuje się również w handlu innymi dodatkami do żywności. Jesteśmy dystrybutorem, zółtka w proszku i białka w proszku, jak i mleka w proszku, kakao w proszku i palety przypraw.

Zawsze bierzemy pod uwagę potrzeby konsumentów oraz zmieniające się trendy w przemyśle co czyni nas pierwszymi w Polsce wytwórcami gamy sproszkowanych produktów jajecznych, które stały się alternatywą dla tradycyjnych jaj i jajka w proszku. Produkty te są przeznaczone dla określonych segmentów rynku, takich jak produkcja gofrów, makaronów, klusek, majonezów, sosów, pierogów, naleśników, ciast, tortów i wielu innych.

Nasze wieloletnie doświadczenie oraz nieustannie zmieniające się warunki rynku spożywczego skłoniły nas do otwarcia nowego zakładu z zaawansowaną linią produkcyjną, gdzie produkujemy liofilizaty owoców i błonniki owocowe.

Stale prowadzimy politykę wdrażania i rozwoju innowacyjnych pomysłów i procesów produkcyjnych w celu dopasowania do aktualnych trendów i bycia na bieżąco z najnowszymi koncepcjami światowymi.

Home