Proszki kakaowe

Proszki kakaowe dystrybuowane przez firmę Consuma są nadzorowane od momentu zebrania ziarna kakowca aż do dostarczenia produktu do rąk klienta. Ziarna kakaowca pochodzą z różnych stron świata m.innymi z Wybrzeża Kości Słoniowej czy Ghanny.

Kakao alalizowane Zawartość tłuszczu Kolor PH Zastosowanie
Standard 10-12%  Brązowy 7-8

Produkty mleczne, mieszanki,
ciasteczka i ciasta, wyroby cukiernicze

Premium 12-12%  Ciemno czerwony 7,8-8,2

Lody, desery, płatki, ciastka

Premium 20-22%  Ciemno czerwony 7,8-8,2 Lody, desery, płatki, ciastka
Black 10-12%  Czarny 7,6-8,4

Każda aplikacja wykorzystująca kakao
jako naturalny składnik i gdzie
pożądany jest ciemny odcień.

Naturalne 5-9%  Jasno brązowy 6-7

Polewy, nadzienia, śmietany,
sosy, syropy

Zastosowanie: Torty, ciasta, ciasteczka, musy, lody, wyroby czekoladowe, napoje.

Opakowanie: Karton lub worek papierowy 25 kg z polietylenową wkładką.

Znakowanie: Etykieta jasna, czytelna, zawierająca informacje: nazwa produktu, masa netto i brutto, data produkcji , numer partii, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, dane identyfikujące producenta.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wilgotność względna powietrza podczas przechowywania  nie więcej niż 65% w temperaturze pomiędzy 15°C-25°C.            

Kakao: Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie i nie podlega oznaczaniu GMO.

Home