Strona w przebudowie

Biuro:
Zagorzyn 81A
62-812 Blizanów
Poland
tel.: (+48) 62 751 20 68
tel.: (+48) 62 594 31 32
fax: (+48) 62 594 31 24
Email: biuro@consuma.pl
Email: kamila@consuma.pl

Dział sprzedaży:
Agnieszka Grajewska
Export & import manager
Mobile: 0048 510 167 275 
Email: agnieszka@consuma.pl

Joanna Woźniak 
Export & import specialist 
Mobile: 0048 508 440 444
Email: joanna@consuma.pl

Produkcja:
Zagorzyn 81a, 62-812 Jastrzębniki

Liofilizaty owocowe

Consuma Sp. z o.o.  jest producentem w nowootwartej fabryce liofizatów. Proces liofilizacji jest naturalnym procesem suszenia poprzez użycie niskich temperatur odseparowującym wodę z owocu. Dzięki temu procesowi zachowane są wszystkie wartości odżywcze owoców. W porównaniu do zwyczajnych technologii konserwowania owoców ( zwykły proces suszenia i inne) kluczowymi korzyściami z liofilizacji są: utrzymanie morfologicznych, biochemicznych i odpornościowych właściwości, wysoki wydolnościowy/ żywotnościowy poziom produktu, niższa temperatura, uzyskanie produktu finalnego porównywalnego do produktu finalnego pochodzącego  z innych metod suszenia, wysoki stopień odzyskania substancji lotnych, utrzymanie struktur w tym struktury łańcucha DNA, ciągłości powierzchni i stechiometrii, wysokiej wydajności, długiego terminu przydatności do spożycia, zredukowanej wagi przy magazynowaniu, transporcie, i obróbce.

Korzyści z procesu liofilizacji:

  • Liofilizacja jest najlepszą metodą przechowywania żywności;
  • Liofilizaty mogą być przechowywane przez dłuższy czas;
  • Liofilizaty zachowują wszystkie właściwości odżywcze;
  • Liofilizacja czyni owoce bardziej smacznymi;
  • Liofilizacja znacznie obniża wagę owoców.

Zastosowanie:

Liofilizaty są głównie używane w przemyśle spożywczym jako aromatyzery i dodatki spożywcze. Liofilizaty owocowe są używane w słodyczach, jogurtach, sosach, dresingach, zupach w proszku, płatkach, batonach musli, lodach, piekarnictwie.
Ponadto są używane w jako dodatek żywnościowy, baza dla zagwarantowania zapotrzebowania na witaminy dla armii, bardzo wydajny, zdrowy sposób dostarczania witamin w sportach ekstremalnych.

Liofilizaty owocowe:

NAZWA PRODUKTU

OPAKOWANIE

Malina

worek 25 kg netto

Malina granulowana

worek 25 kg netto

Jabłko granulowane

worek 25 kg netto

Banany kostka

worek 25 kg netto

Banany proszek

worek 25 kg netto

Porzeczka granulowana

worek 25 kg netto

Wiśnia połówki

worek 25 kg netto

Wiśnia granulowana

worek 25 kg netto

Żurawina połówki

worek 25 kg netto

Żurawina granulowana

worek 25 kg netto

Żurawina proszek

worek 25 kg netto

Truskawka proszek

worek 25 kg netto

Truskawka granulowana

worek 25 kg netto

Home