Mieszanki piekarnicze

Stale zwiększające się zapotrzebowanie na wyroby piekarnicze skłoniło naszych technologów do stworzenia uniwersalnej mieszanki piekarniczej, która jest bazą do produkcji wyrobów piekarniczych.

Zwracając szczególną uwagę na potrzeby naszych klientów stworzyliśmy 3 alternatywy tego produktu:

Mieszanki piekarnicze

Podstawowa baza w przemyśle piekarniczo-cukierniczym. Stworzona została na bazie mąki, jaj w proszku oraz tłuszczu. Jest ona używana w zastępstwie proszku jajowego lub świeżych jaj. Stosowana jest jako dodatek do ciasta drożdżowego, kruchego, wyrobów garmażeryjnych i innych. Mieszanki piekarnicze, są produktem otrzymanym poprzez  staranne dobrane proporcji odpowiednich składników.

Jajko / Żółtko cukiernicze

Idealnie sprawdzają się  jako dodatek do produkcji wszelkiego rodzaju ciast/ ciasteczek jako substytut świeżych jaj / świeżych żółtek.


Zastosowanie: Ciastka, ciasteczka, ciasta kruche, francuskie, półfrancuskie, pączki.

Opakowanie: Karton lub worek papierowy 15, 20 lub 25 kg z polietylenową wkładką.

Znakowanie: Etykieta jasna, czytelna, zawierająca informacje: nazwa produktu, masa netto i brutto, data produkcji , numer partii, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, dane identyfikujące producenta.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wilgotność względna powietrza podczas przechowywania  nie więcej niż 65% w temperaturze pomiędzy 15°C-25°C.            

GMO: Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie i nie podlega oznaczaniu GMO.

Home