Strona w przebudowie

Biuro:
Zagorzyn 81A
62-812 Blizanów
Poland
tel.: (+48) 62 751 20 68
tel.: (+48) 62 594 31 32
fax: (+48) 62 594 31 24
Email: biuro@consuma.pl
Email: kamila@consuma.pl

Dział sprzedaży:
Agnieszka Grajewska
Export & import manager
Mobile: 0048 510 167 275 
Email: agnieszka@consuma.pl

Joanna Woźniak 
Export & import specialist 
Mobile: 0048 508 440 444
Email: joanna@consuma.pl

Produkcja:
Zagorzyn 81a, 62-812 Jastrzębniki

Proszki mleczne

W swojej szerokiej gamie produktów firma Consuma posiada również mleko w proszku pełnotłuste oraz odtłuszczone. Oferujemy również blendy mleczne które są jego tańszą alternatywą . Mają one różne zastosowanie, w zależności od wyrobu gotowego.

Blendy mleczne

Tańsza alternatywa mleka o zbliżonych parametrach fizykochemicznych, w 100% zastępuje tradycyjne mleko w proszku. 

Blendy pełnotłuste

Dzięki wykorzystaniu tłuszczu roślinnego w produkcji blendy pełnotłuste wypierają w swoim zastosowaniu tradycyjne mleko pełne, są tańsze i o dłuższym okresie przydatności do dalszego przetworzenia, znakomicie zastępuje mleko pełne w proszku.

Nazwa produktu Zawartość tłuszczu Zawartość protein
Mleko pełnotłuste C 26/26 26% 26%
Mleko pełnotłuste C 26/20 26% 20%
Mleko pełnotłuste C 26/16 26% 16%
Mleko pełnotłuste C 26/10 26% 10%

Blendy odtłuszczone

Szerokie zastosowanie w całym przemyśle spożywczym, doskonale nadaje się w przemyśle czekoladowym, cukierniczym do produkcji nadzień, do produkcji wafli, lodów o smaku jogurtowym, margaryn itp. 

Nazwa produktu Zawartość tłuszczu Zawartość protein
Mleko odtłuszczone C 01/34 1,5% 34%
Mleko odtłuszczone C 01/32 1,5% 32%
Mleko odtłuszczone C 01/25 1,5% 25%
Mleko odtłuszczone C 01/20 1,5% 20%
Mleko odtłuszczone C 01/16 1,5% 16%
Mleko odtłuszczone C 01/10 1,5% 10%

Serwatka w proszku

Produkt uzyskiwany z odparowywania wody z serwatki słodkiej uzyskiwanej w procesie produkcji serów. Znajduje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego.


Zastosowanie: Wyroby czekoladowe, cukiernicze, lody, jogurty, serki, sery, twarożki.

Opakowanie: Worek papierowy 25 kg z polietylenową wkładką.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wilgotność względna powietrza podczas przechowywania  nie więcej niż 65% w temperaturze pomiędzy 15°C-25°C.            

Home