Proszki żółtkowe

Consuma posiada także w swojej ofercie produkty wykorzystywane w produkcji majonezów oraz różnego rodzaju sosów i dresingów.

Przetworzone żółtko tworzy termicznie stabilną emulsję, zapewniając, że produkty końcowe, takie jak majonezy mogą być podgrzewane bez uszkodzenia emulsji. Na bazie istniejącej receptury możemy formułować nowe przepisy, które odpowiadają wymogom klienta dotyczących konsystencji, wyglądu i smaku. Składniki dobierane są tak, by dostosować potrzeby różnych odbiorców na rynku.

Żółtko w proszku

Produkowane jest ze świeżego jajka i ma dokładnie takie same wartości odżywcze. Stosowane jest w piekarnictwie, cukiernictwie oraz ciastkarstwie. Wykorzystywane jest do wypieku chleba, ciast, makaronów, kremów i budyniów. Świetnie sprawdza się w produkcji majonezów i różnorodnych sosów. Ponadto wykorzystywane jest przy produkcji likierów i ajerkoniaków.

Żółtko majonezowe

Produkt otrzymany przez staranne dobranie proporcji odpowiednich składników, aby tym zapewnić polepszenie struktury produktu końcowego. Produkt ten posiada znakomite właściwości emulgujące. Wykorzystywane głównie w do produkcji majonezów, dressingów, sosów oraz sałatek.


Zastosowanie: Majonezy, sosy, dressingi.

Opakowanie: Karton lub worek papierowy 25 kg z polietylenową wkładką.

Znakowanie: Etykieta jasna, czytelna, zawierająca informacje: nazwa produktu, masa netto i brutto, data produkcji , numer partii, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, dane identyfikujące producenta.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wilgotność względna powietrza podczas przechowywania  nie więcej niż 65% w temperaturze pomiędzy 15°C-25°C.            

GMO: Żółtko w proszku oraz żółtko majonezowe nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie i nie podlega oznaczaniu GMO.

Wyszukiwane przez użytkowników: żółtko w proszku, żółtko majonezowe

Home